Kotihost

Tarinamme

Kotihost sai alkunsa kun Satu ja minä ostimme pienen mökin noin tunnin matkan päässä Helsingistä. Ostohetkellä mökistä ei löytynyt edes juoksevaa  vettä. Seuraavat puoli vuotta remontoimme ja modernisoimme mökin alkuperäisestä mökkicharmista luopumatta.Halusimme muuttaa mökkitontille asumaan koko vuoden ympäri, mutta tämä ei ollut realistinen ajatus.

Eräänä kauniina kesäiltana mökin terassilla oleskellessamme, Satu ehdotti listata mökin testimielessä Airbnb-alustalle vuokrattavaksi ja käyttää vuokratuloja tuleviin remontteihin.Tämä ehdotus taisi muuttaa meidän elämää perin pohjin.

Nopeasti listauksen jälkeen, vuokrasimme mökin viikonlopuksi eräälle pariskunnalle. Viikonloppu tuli ja meni, ja pariskunta kiitti meitä ihanasta kokemuksesta. Seuraavaksi tuli pienperhe. Sama asia toistui. Kerta toisensa jälkeen. Kiinnostuneita matkailijoita näytti olevan ihan loputtomiin. 

Emme voineet uskoa kuinka haluttu mökkimme oli, ja pienen ajan päästä tontti oli vuokrattu turisteille koko vuoden ympäri – ei vain kesäkuukausina. Tämä tuli meille shokkina. Jälkeenpäin katsottuna, meiltä taisi jo tuolloin löytyä salainen valtti muihin loma-asuntojen vuokraajiin verrattuna.

Olemme toimineet vuokrauspalvelu alalla monta vuotta erilaisissa rooleissa englannissa, ja Airbnb:ssä ensimmäisen kohteemme loimme vuonna 2013. Tiedämme mitä matkailijat todella haluavat, ja halusimme tarjota jo ensimmäisille vuokraajille tämän. 

Vilkas liikenne mökillämme herätti naapurimme kiinnostuksen, ja pikaisen selityksen (ja täyteen varatun kalenterin näyttämisen) jälkeen huomasimme heidän olevan kiinnostuneita vuokraamisesta myös. Autoimme heitä mielellämme, käyttäen kaikkia vuosien varrella opittuja niksejä varaus prosessissa.

Sitten tajusimme, että meidän Hosting palvelu voisi toimia myös suomessa, joten mahdollisuus muuttaa takaisin pysyvästi suomeen aukesi. Tämän jälkeen kaikki tapahtui nopeasti.Loimme suhteita paikallisiin yrityksiin, jotka auttoivat meitä siivouksissa ja varauksissa. Iloiset asiakkaat muuttuivat kanta-asiakkaiksi, jotka kerta toisensa jälkeen varasivat saman mökin uudestaan.

Tyytyväiset vierailijat  näyttävät kuvia ja puhuvat ikimuistoisista kokemuksistaan ystävilleen. Yhteydenottojen määrä kasvoi yhä entisestään, ja ennen pitkää Kotihostista tuli meidän molempien täyspäivätyö.

Suomesta löytyy niin paljon uskomattoman kauniita kohteita jotka syystä tai toisesta seisovat käyttämättöminä miltein koko vuoden ympäri. Tavoitteenamme on auttaa matkailijoita kokemaan se palan Suomea josta kaikki puhuvat. Siksi olemme tehneet kiinteistösi vuokrauksesta mahdollisimman helpon.

Hoidamme kaiken vuokrauksesta siivoukseen, ja käsittelemme kaikki vieraiden kysymykset ja kommentit. Sinulta tarvitsemme ainoastaan avaimet kiinteistöön ja luottamuksen meihin.

Mikäli kiinnostuit, ota meihin yhteyttä joko chatin puolella tai lähettämällä lomake (sinisen ‘Ota yhteyttä’ napin takaa).

Aurinkoisin terveisin,

Josh ja Satu

Kotihostin perustajat